Politieke moeheid


De interesse in politiek gaat erop achteruit. Zowel Jan Modaal, de media als bloggers beginnen het wat beu te worden. Om het met de woorden van diezelfde Jan Modaal te zeggen: “het vet is van de soep”.

6maanden.jpg

In de kranten valt het op dat steeds minder pagina’s aan de vaderlandse politiek worden besteed. Het is altijd maar meer van hetzelfde en boeien doet het steeds minder. Zelfs de storm rond madame Non is compleet geluwd. Gelukkig is er Bart De Wever nog, om voor wat animo te zorgen.

Bart De Wever, het Vlaamse schoolvoorbeeld voor “you love him or you hate him”. Ik noemde hem hier al eerder de woordenvirtuoos, maar veel meer dan dat is hij een quotemachine. Hij begrijpt als geen ander, hoe de kern van een verhaal in twee krachtige zinnen samen te ballen. Het is dan ook niet toevallig dat hij als enige politicus een stijgende curve kan voorleggen. Daar waar Bart De Wever een jaar geleden enkel bij kenners een belletje deed rinkelen, kent elke Belg hem ondertussen wel.

Al moet hij wel opletten dat hij zich niet verbrandt met al zijn uitspraken. Hoge bomen vangen veel wind en lang gaat het niet meer duren vooraleer de media een leuke bijnaam voor hem bedankt à la ‘De Koning van de Mea Culpa’.

Bovenstaande grafiek toont aan dat de interesse in Leterme sterk aan het dalen is. Sinds zijn pijnlijke Brabançonne incident (piek 19 juli) en het einde van de eerste poging tot regeringsvorming (24 augustus), ging de interesse er alleen maar verder op achteruit.

Verhofstadt is al helemaal van het bloggerstoneel verdwenen sinds de uitslag van de verkiezingen. Echte wapenfeiten die blogpost genereerde waren er niet…

Be Sociable, Share!


Dieter Van Esch is gepassioneerd (online) pr consultant bij RCA group en trotse oprichter van Webstrategen.be.

Meer weten over


Geen reacties

Reageren is niet (meer) mogelijk