Hoe het niét moet


[youtube G_06po0Ddzg]

Der is al een en ander over dit -volgens mij overduidelijk in scène gezette filmpje- gezegd en geschreven op het net. La Dexters die het tegen Elsje opneemt. Met laatstgenoemdes nieuwe tournee in het vooruitzicht kunnen stuntelig acteerwerk, de toevallige aanwezigheid van een cameraman én een bloedneus overhouden aan een rugval geen toeval zijn.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe het niet moet. Het schopt in mijn ogen tegen de grondbeginselen van goede communicatie. Bij een (vaak zelfs onbewust verkregen) virus-achtige verspreiding van een boodschap omdat men die boodschap als leuk of verrijkend interpreteert kan en moet men spreken van een goeie viral. Er zijn natuurlijk ook boodschappen die men om een soms overduidelijk commerciële reden de wereld instuurt, in de hoop op gratis publiciteit voor één of ander product. Dan heb je in mijn ogen gewoon een slecht reclamefilmpje. Slecht omdat je waarschijnlijk je doelpubliek tegen de schenen schopt en op die manier bad publicity gaat opwekken.

Ik besef wel dat dit een beetje is zoals praten over en kakken op het Vlaams Belang. Zij vinden die bad publicity immers gewoon free publicity en scoren op die manier al jaren tijdens de verkiezingen. Wel, ik hoop alleszins dat de gemiddelde Els de Schepper-fan verder kan kijken dan z’n (bloed)neus lang is en inziet dat zijn “Supervrouw” hier in de fout is gegaan.

Be Sociable, Share!


Meer weten over


Een reactie op Hoe het niét moet

Reacties

Greetthings zegt:

Reclame hoe het NIET moet, maar het WERKT (onder het motto van een campagne waar ik net pr-wise mee bezig ben: http://www.standaard.be/biz/)
Ik las het in De Standaard, en nu op je blogpost. Volgens mij ook in scène gezet. Mocht dat het geval zijn, doen de vechtende dames er goed aan dat zeer binnenkort ook bekend te maken. Vandaar de NIET.
Waarom het WERKT: er is nu eenmaal een doelgroep die hier geen vragen bij stelt. Een doelgroep die kickt op gewoonweg verteerbaar celeb-news, en wellicht de doelgroep die Els viseert.

In elk geval, inderdaad een schoolvoorbeeld.


Track- en pingbacks